Sognepræsten

Marianne Leonhard Ring

Hovedgaden 112

Tinglev

E-mail: malr@km.dk

Mobiltlf. 25 72 20 50

Træffes bedst tirsdag til fredag 9,30 – 18,00

Modtager altid sms og svarer ved først givne lejlighed.

Træffes ikke om mandagen.

 

image

Sognepræsten

Marianne Leonhard Ring

Kære Tinglev-boere.

 

Hvad skal jeg sige?

Det gik ikke. Springet fra Bornholm til Sønderjylland. Jeg kan ikke falde til.

Jeg har været her i små 1.5 år, og føler mig stadig fremmed. Det er ærgerligt, for mange har været så søde; I bød mig velkommen med fest og blomsterbuketter sendt til døren, flaget var hejst, da jeg kom, og I havde straks bud efter mig. I kirken og på kirkegården har jeg hele tiden vidst, hvad jeg skulle og hvorfor jeg var her, det er jo meget meningsfyldt at være præst -men når jeg gik hjem, følte jeg mig fortabt igen. Også selvom jeg deler hverdag med min kære.

Alting er så stort her. Byen er. Oplandet. Jeres historie er så lang og voldsom. Jeres sprog er svært at komme ind i, også selvom I har hjulpet mig. Jeres natur er endeløs, kilometer efter kilometer, og man føler sig så lille under den store himmel. Jeg tynges af al den storhed og alvor.

Jeg savner havet. Jeg savner den fred, der er ved en strand, den grænse vandet er. Jeg savner den leg, der er ved havet, den glæde vandet er. At bade, fra april til oktober. Jeg savner landsbyen og ø-kulturen.

Og min familie. Min sjællandske familie, børnene og vennerne. De har ikke været her så ofte, for det er langt væk fra dem. For langt. Jeg savner dem.

Derfor flytter jeg nu herfra igen. Jeg flytter til Langeland, hvor jeg skal være præst i Longelse, Skrøbelev og Fuglsbølle. Fra 1. oktober. Det er et lille ø-sogn en times tid tættere på resten af min familie.

Her til Jer i Tinglev kommer der en fast vikar, Ditte Freisleben, og passer konfirmanderne frem til Nytår, og sognet med. Derefter forventes menighedrådet at have fundet en ny præst til Tinglev.

 

Tak for jeres tillid. Tak for sjove aftener med konfirmandforældre, og hyggelige samtaler med dåbsfamilier i jeres hjem. Tak for fortrolige samtaler ved sorg, sygdom og død, for romantiske fortællinger ved bryllupper. Tak for ivrighed og smil til mine konfirmander, tak for alvor og samarbejde i menighedsrådet, og tak til vore tysk-sindede venner i Gemeinde. Tak til Grønningen, både beboere og personale og frivillige, I har været en glæde at komme hos. Tak til Hjernecentret, som bød mig ind, og for skoleleder Pia, som tidligt var en god sparringspartner for konfirmandundervisning, skoleklassebesøg og juleafslutninger. Tak til kære Doris-organist og sangere og kirkebetjening, for al den dejlige musik og de smukke blomsterpyntninger, tak til Sognekoret, og Brandmandsorkestret for jeres bidrag.

 

Til sidst tak til kirkegængerne. Det er jer, som bærer kirken, det er jer, som holder troen levende, sådan at man som præst får lyst til at tale så klart og godt som muligt. Forkynde Ordet om Guds kærlighed så klart og godt som muligt.

 

Alt godt til jer.

De bedste hilsner

Marianne Ring, sognepræst.